Shaare Zedek-avond: 30 januari 2019

De vrouwenverenigingen en de commissie Kerk en Israël nodigt u allen hartelijk uit voor een bijeenkomst die gehouden wordt woensdag D.V. 30 januari 2019 in de bijzaal van de Nieuwe Westerkerk.

Het Shaare Zedek Ziekenhuis is het grootste, snelst groeiende en meest centraal gelegen ziekenhuis in Jeruzalem en omgeving. Het is een plaats van vrede en verzoening en borging van de beschermwaardigheid van het leven. Onze gastspreker deze avond (wordt vertaald) is mr. Uri Schwarz, Director Departement of Resource Development van het Shaare Zedek Ziekenhuis in Jeruzalem.

Het thema is “de betekenis en waarde van het leven in de Joodse visie, gebaseerd op de Bijbel”.
Dit wordt uitgewerkt naar de visie en missie van het ziekenhuis inclusief visie op de beschermwaardigheid van het leven, de omgang met ‘vijanden’ en de verhouding Joden en Palestijnen.
Tevens krijgt u beelden te zien uit het ziekenhuis waar slachtoffers t.g.v. terreuraanslagen worden opgevangen maar ook hoopvolle beelden van de afdeling neonatologie waar het kwetsbare leven de aandacht krijgt die noodzakelijk is.

Er zal een collecte gehouden worden welke is bestemd voor het Shaare Zedek Ziekenhuis.

Van harte welkom op woensdag 30 januari 2019.
De kerk is open vanaf 19.15 uur. De avond begint om 19.45 uur.