Kerkgebouw

Kerkzaal
De kerkzaal biedt ruimte aan ca. 700 personen die gebruikt wordt voor gemeentelijke activiteiten, maar jaarlijks ook voor de 4 mei herdenking van de gemeente Capelle aan den IJssel.

Orgel
Het orgel is in 1987 gebouwd door de firma Hendriksen & Reitsma (Nunspeet). Het ontwerp is geïnspireerd op het werk van de Leeuwarder orgelmakers Van Dam in de laatste decennia van de 19de eeuw. Adviseur is Jan Jongepier (Leeuwarden).

Het orgel is in 2013/2014 door Consultare uitgebreid met een Scherp II – III sterk op het Zwelwerk. De pijpen hiervan zijn op een verhoogde bank in de orgelkas geplaatst. De Octaaf 2 van het Hoofdwerk die volgens de plaatselijke organist te prikkerig klonk is geherintoneerd. Ook is de Gemshoorn 2’die te dun klonk een halve toon opgeschoven waardoor hij nu voller klinkt.

Huidige dispositie:

• Hoofdwerk (manuaal 1):
    Bourdon 16′ – Prestant 8′ – Holpijp 8′ – Octaaf 4′ – Roerfluit 4′ – Quintprestant 3′ – Octaaf 2′ – Cornet 2⅔’ 3 sterk discant – Mixtuur 2′ 4-5 sterk – Trompet 8′ bas/discant – Tremulant.
  • Zwelwerk (manuaal 2):
    Roerfluit 8′ – Salicionaal 8′ (C-H in Roerfluit) – Viola di Gamba 8′ (C-H in Roerfluit) – Salicet 4′ – Fluit travers 4′ – Quintfluit 3′ – Gemshoorn 2′ – Flageolet 1′ – Dulciaan 8′ – Scherp III – Tremulant.
  • Pedaal:
    Subbas 16′ – Prestant 8′ – Gedekt 8′ – Octaaf 4′ – Basson 16′ – Trompet 8′.
  • Koppelingen:
    Hoofdwerk aan Pedaal – Zwelwerk aan Pedaal – Zwelwerk aan Hoofdwerk.

Mechanische sleepladen. Manuaalomvang: C-g3. Pedaalomvang: C-d1.

Organisten:
Everhard Zwart
Arjen Uitbeijerse
Jan Vermeulen
Bart van den Berg
Liana Schipaanboord

Grote zaal
Het kerkgebouw beschikt over een middelgrote zaal  en biedt ruimte aan ca. 100 personen. Deze zaal wordt gebruikt voor gemeentelijke activiteiten, maar kan ook aan derden worden verhuurd.

Crèche
Oktober 2018 is de nieuwe crèche in gebruik genomen!

Bovenzaal
Het kerkgebouw beschikt over een bovenzaal – ruimte biedend aan ca. 40 personen – waar op zondagochtend en zondagmiddag crèche en zondagsschool wordt gehouden en die verder gebruikt wordt voor gemeentelijke activiteiten.

The Basement
Het kerkgebouw beschikt over een benedenzaal – ruimte biedend aan ca. 35 personen – die de ‘The Basement’ heet. Het is een echt jeugdhonk waar o.a.  jeugdclubs De Ankerplaats en De Bird hun avonden organiseren en kent een gezellige en kleurrijke ruimte met een klein keukentje, stereo installatie en beamer. Ook staan hier een tafeltennistafel en een voetbaltafel.