Kerkgebouw

Kerkzaal
De kerkzaal biedt ruimte aan ca. 700 personen die gebruikt wordt voor gemeentelijke activiteiten, maar ook aan derden kan worden verhuurd.

Voorwaarden en reserveringen van de zalen kunnen doorgenomen worden met onze koster en beheerder, dhr. A. de Jong.

E-mail: koster@nieuwewesterkerk.nl

Grote zaal
Het kerkgebouw beschikt over een middelgrote zaal  en biedt ruimte aan ca. 100 personen. Deze zaal wordt gebruikt voor gemeentelijke activiteiten, maar kan ook aan derden worden verhuurd.

Bovenzaal
Het kerkgebouw beschikt over een bovenzaal – ruimte biedend aan ca. 40 personen – waar op zondagochtend en zondagmiddag crèche en zondagsschool wordt gehouden en die verder gebruikt wordt voor gemeentelijke activiteiten.

The Basement
Het kerkgebouw beschikt over een benedenzaal – ruimte biedend aan ca. 35 personen – die de ‘The Basement’ heet. Het is een echt jeugdhonk waar o.a.  jeugdclubs De Ankerplaats en De Bird hun avonden organiseren en kent een gezellige en kleurrijke ruimte met een klein keukentje, stereo installatie en beamer. Ook staan hier een tafeltennistafel en een voetbaltafel.

Orgel
Het orgel is in 1987 gebouwd door de firma Hendriksen & Reitsma (Nunspeet). Het ontwerp is geïnspireerd op het werk van de Leeuwarder orgelmakers Van Dam in de laatste decennia van de 19de eeuw. Adviseur is Jan Jongepier (Leeuwarden).

Dispositie:

• Hoofdwerk (manuaal 1):
    Bourdon 16′ – Prestant 8′ – Holpijp 8′ – Octaaf 4′ – Roerfluit 4′ – Quintprestant 3′ – Octaaf 2′ – Cornet 2⅔’ 3 sterk discant – Mixtuur 2′ 4-5 sterk – Trompet 8′ bas/discant – Tremulant.
  • Zwelwerk (manuaal 2):
    Roerfluit 8′ – Salicionaal 8′ (C-H in Roerfluit) – Viola di Gamba 8′ (C-H in Roerfluit) – Salicet 4′ – Fluit travers 4′ – Quintfluit 3′ – Gemshoorn 2′ – Flageolet 1′ – Dulciaan 8′ – Scherp III – Tremulant.
  • Pedaal:
    Subbas 16′ – Prestant 8′ – Gedekt 8′ – Octaaf 4′ – Basson 16′ – Trompet 8′.
  • Koppelingen:
    Hoofdwerk aan Pedaal – Zwelwerk aan Pedaal – Zwelwerk aan Hoofdwerk.

Mechanische sleepladen. Manuaalomvang: C-g3. Pedaalomvang: C-d1.