Inschrijven catechese

Over enkele weken beginnen de catechisaties weer. We hopen komend jaar op goede ontmoetingen! Hopelijk hoeven we de activiteiten niet weer te staken vanwege het Corona-virus.

Mede namens de andere catecheten nodig ik je uit je op te geven. Misschien is het voor de eerste keer dat je een uitnodiging krijgt. In ieder geval ben je van harte welkom.

We hopen op een goed seizoen rond de Bijbel. Er komt veel op jullie als jongeren af: allerlei meningen. Op de catechisatie zoeken we – om zo te zeggen – naar Gods mening.

Natuurlijk is er ook ruimte voor jullie vragen. Bijvoorbeeld: hoe je iets van God ervaart? En ook: hoe maak je goede keuzes?

De Heere God gunt ons het echte Geluk (met een hoofdletter). Jongeren hebben Zijn hart. We zien uit naar fijne catechisatie-uren in een open sfeer.

Inschrijven doe je via deze link: https://forms.gle/nRtRao7EEMmBujMJ9

Een paar praktische dingen op een rij:

• Op maandagavond worden de groepen geleid door Chiel Kreuk (14-15) en Jan Vermeulen (12-13), en op dinsdagavond door proponent H. Russcher uit Hendrik-Ido Ambacht. Hieronder stelt hij zich kort voor. We zijn blij dat hij de oudere groepen wil leiden nu we nog geen eigen predikant hebben. Onze consulent ds. Schipaanboord hoopt de belijdeniscatechese te leiden.
  • Je kunt je opgeven via de link bovenaan of via de website van de Nieuwe Westerkerk. Graag voor zaterdag 11 september. Als je niet naar de catechisatie kunt komen, horen we dat ook graag van je. Alvast bedankt.
  • De catechisaties beginnen op maandag 20 september en dinsdag 21 september.

Met een hartelijke groet, van de jeugdouderlingen en de andere catecheten,

Jan Vermeulen

Het schema van de catechisatiebijeenkomsten ziet er als volgt uit:

LET OP: omdat proponent Russcher moeilijk op dinsdag kan, zijn de groepen 16-17 en 18+ dit seizoen op maandagavond!

LeeftijdDagTijdLeiding
12 -13Maandag19.00Jan Vermeulen
14 -15Maandag19.00Chiel Kreuk
16 -17Maandag20.00Prop. H. Russcher
18+Maandag21.00Prop. H. Russcher
BelijdeniscatecheseDinsdag20.45Ds. H. Schipaanboord

Mail: jeugdouderlingen@nieuwewesterkerk.nl

Proponent H. Russcher stelt zich voor

Vanwege de vacatureperiode voor predikant in jullie kerk ben ik als predikant-in-opleiding gevraagd om in het komende seizoen catechisatie te geven aan twee groepen. In dit berichtje vertel ik graag iets meer over mezelf: Mijn naam is Henk Russcher, ik ben 43 jaar, ben getrouwd met Annekee. We hebben drie kinderen mogen ontvangen: Thijs (13), Luuk (11) en Noor (8) en we wonen in Hendrik-Ido-Ambacht. Naast mijn dagelijks werk in het laboratorium van het Erasmus MC, studeer ik dus in deeltijd theologie aan de PThU in Amsterdam. Mijn wens voor het komende catecheseseizoen is dat we samen groeien in en in gesprek komen over ons geloof en vertrouwen in God onze Vader, Jezus onze Redder en de Heilige Geest die ons bijstaat.