De nieuwe jas van KerkNieuws

De laatste maanden is er achter de schermen overleg geweest hoe KerkNieuws eruit zou kunnen zien. Een nieuwe vormgever kijkt immers met een frisse blik naar het blad.

Deze nieuwe vormgever wil KerkNieuws graag visueel aantrekkelijk maken zodat het
uitnodigt om te lezen. Meer (eigen) beeld en meer ‘lucht’, werken met kaderteksten om stukken duidelijker neer te zetten.

Het wordt echter niet een totale make-over maar meer een geleidelijk proces waarbij we in dit nummer wel een aantal belangrijke veranderingen introduceren. Wat direct opvalt is het grote beeld op de voorpagina en de andere leesletter.

Om de grote hoeveelheden tekst goed te kunnen plaatsen is gekozen voor een smallere letter, en voor de leesbaarheid een grotere regelafstand. Voor de koppen maken we gebruik van de huisstijlletter van de PKN. Ook de PKN-kleuren worden intensief gebruikt aangevuld met een eigen Capels kleur-palet.

Pictogrammen
Bij de overzichten van de diensten staat nu alle informatie naast elkaar. Om aan te geven welke bijzonderheden er in een dienst zijn wordt gebruikgemaakt van pictogrammen. Op termijn moet alle informatie die alleen voor de des-
betreffenden van belang is uit de overzichten verdwijnen waardoor het dienstenoverzicht een stuk eenvoudiger wordt.

Interesse in een abonnement?
Er zijn meerdere abonnementsmogelijkheden: bezorging, per post of per mail.
Klik hier voor de gegevens voor het aanvragen.

Een voorproefje van de verandering van Kerknieuws:

De covers van het laatste nummer van 2019 en het eerste nummer van 2020. Het verschil is duidelijk zichtbaar!